VELKÁ CHOLESTEROLOVÁ LEŽ

03.12.2010

MUDr. Dwight Lundell | 16. 06. 2010 | Omyly v medicíně

Jako kardiochirurg jsem vykonal více než 5000 operací srdce, a dnes přišel den, abych napravil svůj omyl lékařskými a vědeckými fakty.

My lékaři jsme se mýlili

My lékaři se vším naším vzděláním, znalostmi a autoritou si často vybudujeme dost velké ego, které nám pak ztěžuje přiznat, že jsme se mýlili. Takže tady to je. Otevřeně přiznávám, že jsem se mýlil. Jako kardiochirurg s pětadvaceti lety praxe jsem vykonal více než 5000 operací srdce, a dnes přišel den, abych napravil svůj omyl lékařskými a vědeckými fakty. Mnoho let jsem praktikoval s dalšími prominentními chirurgy, označovanými za "tvůrce veřejného mínění". Bombardováni vědeckou literaturou, neustále na seminářích, jsme my, coby tvůrci veřejného mínění, trvali na tom, že onemocnění srdce je prostě důsledkem zvýšené hladiny cholesterolu v krvi. Jedinou přijatelnou léčbou bylo předepisování léků na snižování krevního cholesterolu a diety s velmi nízkým obsahem tuků. Pochopitelně jsme trvali na tom, že taková dieta sníží hladinu cholesterolu a výskyt onemocnění srdce. Odchýlit se od těchto doporučení bylo považováno za kacířství a mohlo vést až k žalobě.

Nefunguje to!

Tato doporučení již nejsou vědecky ani morálně obhajitelná. Už před lety bylo zjištěno, že skutečným důvodem onemocnění srdce jsou záněty stěn tepen, a toto zjištění vede pomalu ke změně způsobů, jakým budou onemocnění srdce a další chronické nemoci léčeny. Dlouhodobě praktikovaná zavedená dietetická doporučení vyvolala epidemii obezity a cukrovky, jejichž následky úmrtností, lidským utrpením a ekonomickými dopady porážejí veškeré morové epidemie v historii. Ačkoliv 25% lidí bere drahé statiny, a i když jsme snížili množství tuku v potravě, zemře tento rok na onemocnění srdce více Američanů, než kdykoliv dříve. Statistiky American Heart Association ukazují, že 75 miliónů Američanů trpí onemocněním srdce, 20 miliónů má cukrovku a 57 miliónů je jí ohroženo. Tyto nemoci postihují stále větší počet stále mladších lidí. Jednoduše řečeno, bez zánětů v těle není možné, aby se cholesterol usazoval na stěnách tepen a způsoboval onemocnění srdce a mrtvice. Bez zánětů by se pohyboval volně tělem, jak to příroda zamýšlela. Jsou to záněty, kvůli nimž se cholesterol usazuje.Co je největším viníkem chronických zánětů? Odpověď je jednoduchá: je to přebytek jednoduchých vysoce zpracovaných sacharidů (cukr, mouka a všechny produkty, které jsou z nich vyrobeny) a nadměrná konzumace rostlinných olejů omega-6, jako jsou sójový, kukuřičný a slunečnicový, které se nachází v mnoha zpracovaných potravinách. Když sníme jednoduchý sacharid, jako cukr, hladina cukru v krvi rychle vzroste. V odpověď začne slinivka vylučovat inzulín, aby přesunul cukr do buněk, kde bude uskladněn jako zásoba energie. Pokud jsou buňky plné a další glukózu nepotřebují, nepřijmou ji. Jakmile plné buňky extra glukózu odmítají, hladina cukru v krvi vzroste, což vede k další produkci inzulínu, a cukr je proměněn na tuk a uskladněn v tukových tkáních. Co má toto všechno společného se záněty? Hladina cukru v krvi je udržována ve velmi úzkém rozsahu. Nadbytečné molekuly cukru se totiž navazují na různé bílkoviny, které pak poškozují stěny tepen. Opakovaná poškození vedou k tvorbě zánětů. Existuje pouze jediný způsob, jakým záněty odstranit, a tím je návrat k potravinám bližším přírodnímu stavu. K budování svaloviny potřebujete více bílkovin. Vybírejte velmi komplexní sacharidy, jako například ovoce a zeleninu. Omezte nebo eliminujte zánětlivé oleje omega-6 jako kukuřičný a sójový a zpracované potraviny, které je obsahují. Jedna lžíce kukuřičného oleje obsahuje 7,280 miligramu omega-6. Sójový ho obsahuje 6,940 mg. Používejte místo nich olivový olej nebo máslo z mléka krav živených trávou. Živočišné tuky obsahují méně než 20% omega-6 a jsou mnohem méně zánětotvorné, než údajně zdravé rostlinné oleje. Zapomeňte na "vědecká fakta", která vám tak dlouho vtloukali do hlavy. Ve skutečnosti neexistují vůbec žádná vědecká fakta, podle nichž nasycené rostlinné tuky způsobují onemocnění srdce. Vědecká fakta, podle nichž nasycené tuky zvyšují hladinu cholesterolu v krvi, jsou také velmi slabá. A protože dnes už víme, že cholesterol není příčinou onemocnění srdce, jsou obavy ze saturovaných tuků ještě absurdnější. "Cholesterolová teorie" přišla s doporučením jíst potraviny bez tuků nebo nízkotučné, a to pak vedlo k vzniku "potravin", které nyní způsobují epidemii zánětů. Doporučením, aby se lidé vyhýbali saturovaných tukům a upřednostňovali potraviny s vysokým obsahem olejů omega-6, udělala medicína obrovskou chybu. Dnes tu máme epidemii zánětů tepen, vedoucí k onemocněním srdce a napomáhající dalším tichým zabijákům. Co můžete udělat? Dejte přednost skutečným potravinám, které ještě jedla vaše babička a vyhněte se těm, které vaše matka nosila či nosí z regálů supermarketu plných polotovarů. Eliminací zánětlivých potravin a přidáním esenciálních živin z nezpracovaných potravin můžete napravit poškození tepen způsobené dnešní typickou stravou.

Zdroj: celý nezkrácený článek https://www.totalhealthbreakthroughs.com/2009/02/heart-surgeon-admits-huge-mistake

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Otevřený dopis panu doktorovi.

Milý doktore Lundelle, jak je až dojemná ta Vaše zpověď. To že jste namyšlení a nedůtkliví není nikterak žádná novina, ostatně hroutící se zdravotní systémy ve všech vyspělých zemích o něčem svědčí. Přesto si troufnu s Vámi polemizovat, s těmi záněty tepen zejména u srdce to tak dočista asi pravda nebude. Cholesterol je v celém krevním řečišti a činí problémy jen u srdce? Dovolil jsem si už před časem publikovat, že s tím cholesterolem je to blábol. Vždyť si jej naše tělo vyrábí hlavně samo a proč by činilo něco co mu škodí? Jestli ono to ale nebude milý Dwigthe něčím jiným. To něco jsou kloubní dysfunkce a následně svalové spasmy (křeče), které pak utlačují tepenné stěny a teprve tam se cholesterol shlukuje a pak teprve může dráždit a způsobovat Vámi definované záněty. A kdyby jen záněty, to je důvod těch infarktů a mrtvic, tzv. ischemických to jest nedokrvených cévních příhod. A zejména pak nejvíce tím stlačením trpí srdce, ale stlačením okolních spasmů, nééé drásajícím, záněty působícím cholesterolem! Další problém vidím v tom, že Vy se opět tak jako všichni naši slavní dietologové domníváte, že ke svému zdraví se člověk může jenom a pouze prožrat. Co takhle přirozený pohyb? Nic? Chápu, i Vy jste už určitě zapomněl, co to vlastně je, to je milý Dwigthe obyčejná prostá chůze, nic víc, ale nic míň. Už Hypokrates, na kterého i Vy jste zaručeně přísahal, jako všichni noví lékaři říkal: "ve svých nohách mám dva lékaře". Myslel tím pravidelnou chůzi Dr. Lundelle, ne např. běhání nebo snad posilování, ne! Jen obyčejnou, dlouhotrvající rytmickou chůzi, ale pravidelnou. A pak si naše těla od těchto problémů dokáží naprosto hravě se všemi těmi Vašimi strašáky klidně poradit. Jenže, lidé se přestali pohybovat přirozeným pohybem, těla mají ochablá a pokřivená, nedostatečně dýchají a pak zejména v hrudním koši kolabují hrudní svaly a ty utlačují cévní systémy. Trávicí trakt nemá potřebnou peristaltiku, tím jsou zanešeny střevní stěny a propouštějí většinou tuky a cukry. Minerály a vitamíny se do systému nedostanou a tak je v těle těchto lidí způsobena nerovnováha a nastávají ty ošklivosti, jak o nich píšete. Ono s tím kukuřičným olejem, milý Dwigthe to trochu také kulhá. Jestli to nevíte, tak kukuřice je čistě americká plodina, Kolombus ji od Vás dovezl, a ti indiáni ji patrně pěstovali tisíciletí, než je Vaši předci vyhnali do pouští. A asi by ji nepěstovali, kdyby jim škodila. Jenže Dwigthe, ti indiáni pouze chodili, koně poznali až po tom, co je tam Španělé ponechali svému osudu. A protože mohli pouze a jenom vytrvale chodit, tak měli také patrně vyrovnaný energetický příjem a výdej. Ptáte se jak to tak mohu vědět? Vím, pokud si to lidské tělo může samo řídit, nikdy nedovolí "svému člověku" se přejídat, zkrátka pocit sytosti se dostavuje velmi záhy a nedovolí mu se přejíst protože pak se mu špatně chodí. Jak jednoduché. Teď jak lze poznat, že někdo nemá tělo naprosto srovnané a proto může trpět podobnými problémy? Jednoduše, stačí zakroutit např. rameny a pokud se ozve od lopatek křupání a přeskakování, tak je to tam! Pokud už ale bolí klouby, je to tam tutově! Lidské tělo je zaplněno do posledního místečka, to Vy jako lékař víte lépe jako já, pouhopouhý inženýr. Ale právě proto to musí být všecho pěkně uvolněné aby to mohlo správně fungovat, víc od nás ani vlastně tělo nepotřebuje. Proto tam je také patrně ten cholesterol. Na rozdíl od Vás ale já tvrdím, že proto jsou nejprve na vině mechanické problémy těla a až potom nastupují všechny problémy zdravotní. Ale s tím mlékem jste mě potěšil, my tady dobře víme, že to, co prošlo zažívacím systémem jiného živočicha, je pro lidské tělo nejlépe vstřebatelné, například máslo, sádlo, maso a jiné. To jen někteří doktoři tvrdí, že mléko je nezdravé. Ale dietologové, čertví, odkud se vlastně nabrali, tvrdí pravý opak a ještě chtějí, aby jim lidé za to platili. Jestlipak si ten Váš článek přečetla i ta naše můdrá MUDr. co v TV oblbuje obézní lidi u jejich přecpaných lednic? Ten její kámoš, co to pak jako všechno počítá a tváří se jak ajnštajn z toho musel dostat infarkt. Tak se mějte doktore a zase někdy něco napište.

V dokonalé úctě Váš Jenda z Hradů

PS. A tak co teď s těmi Vašimi kámoši, "tvůrci veřejného mínění" budete dělat dál? (hihihi). Když si pomyslím, jenom těch zbytečných a hlavně drahých operaci bypasů.......


© 2020 Blog terapeuta pohybových bolestí. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky